Home   
 
   Producten   
 
   Nieuws   
 
   Werken bij Damco   
 
   Over Damco   
 
   Contact   
 
   MTC   
Over Damco
Op 1 januari 1946 is Damco opgericht door wijlen de heer S.H. van Dam (vader van F. van Dam). Destijds is er begonnen met het vervaardigen van leidingwerk, licht constructiewerk, smidswerk en vanaf 1960 met pendeldeuren. In de loop der jaren zijn deze werkzaamheden behoorlijk uitgebreid, waardoor het noodzakelijk was te verhuizen van een klein pand in het centrum van Vlaardingen naar het industrieterrein Groot Vettenoord, 3e Industriestraat 5 te Vlaardingen, waar het bedrijf tot op heden nog steeds is gevestigd. In 1979 is Damco overgenomen door de heer F. van Dam en de heer E. van Dam, in een vennootschap onder firma.
Naast het vervaardigen van licht staalwerk werd de dienstverlening uitgebreid met het ontwerpen en vervaardigen van accucontainers en speciale machinebouw. In 1980 heeft Damco een bestaand speciaal toetsingssysteem verbeterd en verder ontwikkeld, die tot op de dag van vandaag nog steeds wordt toegepast op verschillende producten, met name accucontainers en acculaad- en wisselsystemen. In 1984 werd machinebouw uitgebreid met hydrauliek tanks en toebehoren, vervolgens ook silobouw ten behoeve van industriële stofzuigers. In 1992 heeft Damco het volledige ontwerp, fabricage en montage verzorgd van een complete zeefdrukinstallatie voor Vlaggenfabriek Shipmate te Vlaardingen. In 1994 werd het programma uitgebreid met automatische, flexibele industriedeuren, waaronder sneldeuren, die uit Duitsland werden betrokken. In 1989 werd de vennootschap onder firma geruisloos omgezet in een besloten vennootschap.
In 1995 heeft de heer F. van Dam alle aandelen en eigendommen overgenomen van de heer E. van Dam. Vanaf 1996 werd het programma machinebouw en hydrauliek tanks verder uitgebreid met het vervaardigen van behuizingen en panelen. Verder werd de ontwikkeling en productie van accucontainers gerealiseerd en vanaf 2000 is Damco actief bezig met acculaad- en wisselsystemen. Sinds 2003 bestaan de activiteiten vooral uit hydrauliek tanks met toebehoren, accucontainers en acculaad- en wisselsystemen, flexibele industriedeuren en oppervlakte behandelingen.

Visie
Damco heeft als doel om een alles-in-één-huis onderneming te zijn voor haar klanten.
Deze dienstverlening en producten zijn dusdanig op elkaar afgestemd dat men de klant de juiste service kan verlenen. Omdat Damco zowel producent als leverancier is, kan de onderneming het productieproces en interactie met de klant goed coördineren. De klanten kunnen dan ook te allen tijde tekenen op een stipte en vooral betrouwbare levering van de producten met een ongeëvenaarde kwaliteit. Dit komt onder andere omdat Damco gekwalificeerde werknemers in dienst heeft en producten levert volgens de laatste Europese normen.

Kenmerken
  • vakmanschap
  • georganiseerde bedrijfsstructuur
  • veiligheidsgarantie volgens VCA
  • kwaliteitsgarantie volgens CE & EN
  • gemotiveerde werknemers
  • een sterke merknaam
  • klantgerichtheid
  • alles-in-één-huis
 

 

Damco Metaalwerken